Wat gebeurt er met de tattoo inkt na een laserbehandeling?

CityClinics-tattoo-verwijderen-pijn-1024×683

Het laten verwijderen van een tattoo door middel van een laser klinkt wellicht gemakkelijk. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe zorgt een laserstraal ervoor dat jouw tattoo verdwijnt? En waar gaat de inkt uit jouw tattoo precies heen? Je leest het in deze blog!

Inktmoleculen

Jouw tattoo is opgebouwd uit heel veel inktmoleculen. Deze inktmoleculen zijn te groot om door het lichaam opgeruimd te worden. Tijdens een laserbehandeling worden de pigmentmoleculen van een tattoo in kleine stukjes ‘geschoten’ door de laser. De inktmoleculen zijn dan klein genoeg, waardoor ons lichaam deze moleculen af kan voeren via het lymfesysteem. Uit onderzoek is gebleken dat de afvoering van de inktdeeltjes door het lichaam niet schadelijk is, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Hoe snel wordt het pigment afgevoerd?

Om alle kapotgeschoten inktdeeltjes af te voeren, is je lichaam ongeveer 8 weken bezig. Na 8 weken is te zien hoeveel inkt er is afgevoerd door je lichaam, vandaar dat er ook altijd 8 weken tussen je behandelingen bij de Tattoo Laser Clinic moeten zitten. Is je tattoo nog steeds (gedeeltelijk) zichtbaar na je behandeling(en)? Kom dan nog eens terug voor een vervolgbehandeling. Door de laserbehandeling te herhalen, wordt er steeds een ‘laagje’ van je tattoo verwijderd. Op deze manier zal de tattoo uiteindelijk in zijn geheel verdwenen zijn.

Is het veilig om m’n tattoo te laten laseren?

Het laten laseren van je tattoo is veilig, mits je dit door een deskundige laat doen en er met de juiste apparatuur wordt gewerkt. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het verwijderen van tattoos en werken bovendien met de meest innovatieve tattoolaser van dit moment: de PicoCare 450. Kortom, je bent bij ons in goede handen!

Wil je meer weten over het laten verwijderen van jouw tattoo? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op, of stuur een mailtje naar info@tattoolaserclinic.nl. Ook is het mogelijk om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen waarin je al je vragen kan stellen aan onze huidtherapeute. Tijdens dit intakegesprek kan onze huidtherapeute bovendien inschatten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om jouw tattoo in zijn geheel te verwijderen.

Na de laserbehandeling

Boek jouw behandeling eenvoudig online! Of bel naar: 0854014311

Behandeling boeken
Man

Toch nog vragen? Neem contact op!

We zijn maandag t/m zondag bereikbaar van 09:00 tot 17:00