Voorbereiding laserbehandeling

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor de voorbereiding op jouw laserbehandeling. Wij streven altijd naar het beste resultaat, maar wist je dat jij hier ook zelf aan bij kan dragen door je goed voor te bereiden? Een goede voorbereiding draagt bij aan een sneller herstel en een beter resultaat. Bovendien verkleint het de kans op complicaties. Op deze pagina gaan we in op wat je kan verwachten van jouw eerste laserbehandeling, waar je rekening mee dient te houden de weken voorafgaand aan deze behandeling en welke producten bijdragen aan een prettig herstel.

Wat kan ik verwachten van mijn eerste laserbehandeling?

Voor jouw eerste behandeling, zal onze huidtherapeute de mogelijkheden voor de behandeling van jouw tattoo met jou bespreken. Onze huidtherapeute zal je informeren over het resultaat dat je kan verwachten en hoeveel behandeling er nodig zullen zijn. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat dit altijd om een inschatting gaat. Pas vanaf 8 weken ná de eerste behandeling kan er een nauwkeurigere inschatting gemaakt worden. Na deze periode kan de behandelaar namelijk precies zien wat het resultaat is geweest na 1 behandeling.

Voorbereiding laserbehandeling

Voor een optimaal resultaat, dien je rekening te houden met onderstaande zaken:

  • Zorg ervoor dat het gebied dat je laat behandelen, minimaal 4 weken voorafgaand aan je behandeling niet aan de zon wordt blootgesteld. Dit geldt ook voor het gebruik van de zonnebank;
  • Gebruik geen zelfbruiner twee weken voor de behandeling;
  • Voorkom wondjes in het gebied dat behandeld gaat worden;
  • Slik geen hoge doseringen vitamine C. Deze vitamine maakt de huid namelijk gevoeliger voor (zon)licht;
  • Gebruik tot minimaal 4 weken voor de behandeling geen antibiotica/penicilline;
  • Wil je permanente eyeliner laten verwijderen? Dan is het niet mogelijk om je lenzen in te houden. We raden je dan ook aan om ofwel een bril te dragen die je af kan zetten ofwel je lenzendoosje mee te nemen zodat je je lenzen tijdelijk uit kan doen.

Kopen ter voorbereiding

Naast het feit dat het belangrijk is om bovenstaande adviezen op te volgen, zijn er ook enkele producten die je aan kan schaffen om je huid te verzorgen na de behandeling:

*) Na de behandeling krijg je van ons één coolpack mee naar huis. Mocht het behandelde gebied groter zijn dan een coolpack óf je wilt gewoon een extra/reserve coolpack kunnen gebruiken, dan is het raadzaam om er van tevoren alvast eentje aan te schaffen.

Hoe verzorg ik m’n behandelde tattoo?

Uiteraard zijn er naast voorbereidingen ook zaken op het gebied van nazorg waar je rekening mee dient te houden. Om deze reden hebben wij een aparte pagina geschreven over de nazorg van jouw gelaserde tattoo.

 

Onderga je binnenkort je eerste laserbehandeling bij ons, maar heb je nog vragen naar aanleiding van deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op!

 

voorbereiding laserbehandeling

Boek jouw behandeling eenvoudig online! Of bel naar: 0854014311

Behandeling boeken
Man

Toch nog vragen? Neem contact op!

We zijn maandag t/m zondag bereikbaar van 09:00 tot 17:00