Tattoo verwijderen: hoeveel laserbehandingen zijn er nodig?

EM100095

Wanneer je spijt hebt van je tattoo, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Heb je eindelijk die knoop doorgehakt om je tattoo door middel van laserbehandelingen te laten verwijderen? Dan had je waarschijnlijk het liefst gisteren nog een afspraak in de kliniek.  Dat snappen wij. Maar of je nou gisteren, morgen of over een week je eerste behandeling hebt, het duurt helaas altijd eventjes voordat je het eerste resultaat ziet. Weten waar je aan toe bent geeft vaak al veel rust. Daarom leggen wij hieronder uit in hoeveel behandelingen jij volledig van jouw ‘permanente’ fout af kunt zijn.

De snelste behandeling met de beste laserapparatuur

Veel praktijken werken nog met oude laserapparaten waarbij een verouderde technologie wordt toegepast. IPL-technologie is bijvoorbeeld helemaal niet gemaakt om tattoos mee te verwijderen. Hierdoor zal het resultaat altijd minder mooi zijn én is er een grote kans op huidschade en littekenvorming. Bij praktijken die Q-Switched Nd:YAG technologie gebruiken, is de behandelduur per behandeling relatief lang en het aantal behandelingen dat nodig is hoog. Kijk hier dus goed naar, wanneer je besluit om je tattoo te laten verwijderen door middel van laserbehandelingen. Bij Tattoo Laser Clinic werken wij met de PicoCare 450. Deze laser is op dit moment de beste, snelste en meest veilige laser op de markt. Met deze laser zul je dus met kortere en minder behandelingen het beste resultaat behalen.

De duur van een behandeling

Bij elke behandeling worden er foto’s gemaakt voor je persoonlijke dossier. Hierdoor kunnen we het resultaat van elke behandeling goed evalueren en zijn we in staat om bij elke volgende behandeling te controleren of er voldoende voortgang is. Afhankelijk van de grootte van de tattoo en de hoeveelheid tattoos, duurt een behandeling gemiddeld tussen de 5 en 60 minuten. Het resultaat van deze behandeling is vanaf 6 weken zichtbaar.

Het totaal aantal laserbehandelingen

Het aantal benodigde laserbehandelingen is van een aantal dingen afhankelijk. Een kleurrijke tattoo vraagt bijvoorbeeld om meer behandelingen dan een volledig zwarte tattoo. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de volgende factoren:

  • De hoeveelheid inkt die bij het zetten van de tattoo is gebruikt – een amateuristisch geplaatste tattoo (met naald en inkt) bevat minder inkt dan een professioneel geplaatste tattoo (met professionele tattoo-apparatuur).
  • De diepte van de tattoo.
  • De samenstelling van de inkt.
  • De leeftijd van de tattoo.
  • De kleur(en) van de tattoo – kleuren zoals paars, groen en blauw zijn bijvoorbeeld moeilijker te verwijderen dan de kleuren zwart en rood.
  • De locatie van de tattoo – op sommige plekken, zoals op de pols, duurt het langer om de inktlaag te verwijderen.
  • Het aantal lagen van de tattoo – wanneer tattoos over elkaar zijn geplaatst, geeft dit een dikkere laag inkt in de huid. Hoe dikker de inktlaag, hoe vaker er behandeld moet worden om de gehele laag te verwijderen. De laser zal de tattoo namelijk laag voor laag verwijderen.

 

In een heel enkel geval kan het voorkomen dat het niet lukt om de tattoo voor 100% te verwijderen. Door uitzonderlijke kleuren of doordat er synthetische stoffen of niet-afbreekbare metaaldeeltjes zijn gebruikt, kan het zijn dat dat de tattoo niet op de laser reageert.

Echter zijn er voor amateuristisch geplaatste tattoos gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig, en voor professioneel gezette tattoos 5 tot 7. Hierbij dien je rekening te houden met dat er minimaal 8 weken tussen elke behandeling dient te zitten.

Het kan dus even duren voordat je volledig verlost bent van de tattoo waar je zoveel spijt van hebt. Maar je geduld wordt bijna altijd beloond. Wanneer de tattoo eenmaal is verdwenen, zal deze nooit meer terugkeren. Het resultaat is dus echt permanent. Heb je vragen of wil je een gratis intake boeken? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Boek jouw behandeling eenvoudig online! Of bel naar: 0854014311

Behandeling boeken
Man

Toch nog vragen? Neem contact op!

We zijn maandag t/m zondag bereikbaar van 09:00 tot 17:00