Nazorg

Het herstel na de behandeling is bij iedereen anders, maar voor iedereen speelt nazorg een belangrijke rol. Direct na de behandeling zal de huid, waar de tattoo zit of heeft gezeten, lichtrood en licht gezwollen zijn. Dit kan als een schaafwondje aanvoelen Dit trekt in de meeste gevallen binnen vijf dagen weer weg. Coolpacks kunnen verlichting geven en helpen de zwelling tegen te gaan. Na de behandeling kan er pigmentverschuiving zichtbaar zijn. Dit is vrijwel altijd tijdelijk, in zeldzame gevallen kan een lichtere verkleuring van de huid permanent zijn.

Kortdurende huidbeschadiging

coldpacks

Ondanks dat wij werken met de meest innovatieve en veiligste laser van dit moment, zal de huid na een laserbehandeling plaatselijk beschadigd zijn. Na de behandeling kunnen er blaartjes of korstjes ontstaan op de behandelde tatoeage. Dit is echter een normale reactie en zal vanzelf weer verdwijnen. Hoe meer je de behandelde huid met rust laat, hoe mooier het zal helen. Na de behandeling krijg je van ons een coolpack mee waarmee de behandelde huid gekoeld dient te worden.

Nazorg adviezen laserbehandeling

Hieronder hebben we alle adviezen voor na je tattoo laserbehandeling op een rijtje gezet:

  • Vermijd de zon en de zonnebank: de behandelde huid is kwetsbaar en heeft een vergrootte kans op pigmentvlekvorming
  • Breng geen parfum, make-up of crème aan op het behandelde gebied
  • Niet warm douchen na de behandeling: we raden je aan om vóór de behandeling te douchen in plaats van erna. De reden hiervoor is dat de huid extra geïrriteerd of beschadigd kan raken.
  • Ga niet sporten, zwemmen of naar de sauna gedurende 48 uur na je behandeling
  • Let op wat je eet: probeer voldoende voedingsmiddelen te met vitamine A/B/C/E, eiwitten en de mineralen zink en ijzer.
  • Rook niet (of beperkt): wanneer je rookt zijn je bloedvaten smaller, waardoor afvalstoffen moeilijker worden afgevoerd.
  • Gebruik een coolpack wanneer nodig: dit vermindert de zwelling.
  • Gebruik een verzorgende crème of zalf: Bepanthen Tattoo Nazorg ZalfFlaminalóf Flamigel zijn geschikt om hiervoor te gebruiken.

De behandelde huid kan in sommige gevallen langdurig rood blijven. In dat geval is het van belang om de huid, zolang deze rood is, uit de zon te houden. Deze huid is namelijk vatbaarder voor zonnestraling en heeft daarom tijdelijk een vergrootte kans op pigmentvlekken. Is de behandelde huid niet alleen rood, maar ook gezwollen en voel je je niet lekker? Neem dan even contact op met je huisarts.

Wanneer je bovenstaande adviezen over de nazorg van je behandelde tattoo opvolgt, zal de hersteltijd kort zijn en zal je weinig last hebben na de behandeling. Hierdoor kun je gewoon aan het werk en/of je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Heb je nog andere vragen of wil je nu juist nóg sneller van je tattoo af? Neem dan contact op met Tattoo Laser Clinic, of maak direct een afspraak voor een intakegesprek.

Boek jouw behandeling eenvoudig online! Of bel naar: 0854014311

Behandeling boeken
Man

Toch nog vragen? Neem contact op!

We zijn maandag t/m zondag bereikbaar van 09:00 tot 17:00