Na de laserbehandeling

Heb je recentelijk een laserbehandeling gehad of heb je binnenkort een afspraak bij ons? Dan kunnen we ons voorstellen dat je graag wilt weten wat je na de laserbehandeling kan verwachten. Hier zal op deze pagina op in worden gegaan.

De behandelde huid

Bij het behandelen van pigment kleurt het pigment (van je tattoo) in eerste instantie mogelijk donkerder van kleur voordat het lichter wordt. Een verkleuring kan 7-14 dagen duren. Verder kan de huid na de laserbehandeling lichtrood en gezwollen zijn, wat als een schaafwondje kan aanvoelen. Meestal trekt dit binnen 5 dagen na de behandeling weer weg. Om verlichting te geven en de zwelling tegen te gaan, helpt het om een coolpack tegen het behandelde gebied te houden.

Na de behandeling kunnen er ook blaartjes of korstjes ontstaan op de behandelde huid. Dit is echter een normale reactie en ook dit zal vanzelf weer verdwijnen. Hoe meer je deze korstjes en/of blaren met rust laat, hoe mooier ze zullen helen. De behandelde huid kan in sommige gevallen langdurig rood blijven. In dat geval is het van belang om de huid, zolang deze rood is, uit de zon te houden. Deze huid is namelijk vatbaarder voor zonnestraling en geeft daarom tijdelijk een vergrootte kans op pigmentvlekken.

Tot slot kan er na de behandeling sprake zijn van een tijdelijke pigmentverschuiving. Gelukkig is dit vrijwel altijd tijdelijk. In zeldzame gevallen kan een lichte verkleuring van de huid permanent zijn.

Het herstel

Het herstel na de laserbehandeling is bij iedereen anders en is onder andere afhankelijk van je fysieke toestand. Het is belangrijk om onze nazorginstructies zorgvuldig op de te volgen om de kans op een onvolledige genezing, pigmentverschuivingen, ongewenste veranderingen in de huidtextuur of littekenvorming te minimaliseren.

 

Na de laserbehandeling

 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Boek jouw behandeling eenvoudig online! Of bel naar: 0854014311

Behandeling boeken
Man

Toch nog vragen? Neem contact op!

We zijn maandag t/m zondag bereikbaar van 09:00 tot 17:00