Inktkleuren

Bij de Tattoo Laser Clinic zien we niet alleen tattoos in allerlei verschillende groottes, maar ook in allerlei verschillende kleuren. Zo bestaan sommige tattoos enkel uit zwarte inkt, terwijl andere tattoos bestaan uit gekleurde inkt zoals roze, geel, paars en groen. Maar maakt de inktkleur eigenlijk uit voor het verwijderen van een tattoo? Hieronder zal er op deze vraag in worden gegaan.

Wat is het verschil tussen een tattoo met zwarte inkt of met gekleurde inkt?

De PicoCare 450 beschikt over vier verschillende golflengtes. Elke kleur in een tatoeage heeft een andere golflengte nodig om afgebroken te worden. Zo wordt bij een zwarte tatoeage de golflengte 1064 gebruikt, bij groene tatoeage de golflengte 660, bij blauwe tatoeages de golflengte 595 en bij rode en gele tatoeages de golflengte 532.

Iedere kleur in de tatoeage is opgebouwd uit een aantal verschillende inktsoorten waarbij sommige inktkleuren mogelijk sneller reageren op de laser dan andere inktkleuren. Zwarte tattoos zijn het gemakkelijkst om te verwijderen. Lichte kleuren daarentegen, zoals groen en blauw, zijn lastiger te behandelen. Dit komt omdat er minder pigment zit in lichtere kleuren. Hierdoor vindt er minder laserabsorptie plaatst en duurt het langer voordat de kleur in zijn geheel weg is. Bij een tatoeage met veel schaduw is het pigment oppervlakkig geplaatst, waardoor deze tatoeage snel zal vervagen en verdwijnen.

Gratis intakegesprek

Ben je benieuwd hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn om jouw (gekleurde) tattoo te verwijderen? Plan dan geheel vrijblijvend een intakegesprek in. Onze huidtherapeute kan je meer vertellen over het verwijderen van jouw tattoo en hoeveel behandelingen dit ongeveer zal duren. Bovendien kan je al jouw vragen over het verwijderen van jouw tattoo stellen aan onze huidtherapeute, zodat je goed geïnformeerd begint aan de behandelingen.

 

inktkleuren

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, weetjes, informatie en voor- en na-foto’s? Hou dan onze Instagram– en Facebookpagina in de gaten!

Boek jouw behandeling eenvoudig online! Of bel naar: 0854014311

Behandeling boeken
Man

Toch nog vragen? Neem contact op!

We zijn maandag t/m zondag bereikbaar van 09:00 tot 17:00