Aantal laserbehandelingen

Indien je ervoor kiest om jouw tattoo te laten verwijderen, is het logisch dat je meer inzicht wil hebben in het aantal laserbehandelingen dat nodig zal zijn. Daarom wordt er voorafgaand aan jouw eerste laserbehandeling bij de Tattoo Laser Clinic altijd ingeschat hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om jouw tattoo te verwijderen. Het aantal behandelingen is niet voor iedereen hetzelfde, aangezien dit aantal afhankelijk is van meerdere factoren. Hieronder zullen we ingaan op deze factoren.

Waar hangt het aantal behandelingen vanaf?

Het aantal benodigde laserbehandelingen is afhankelijk van onderstaande zaken:

  • De hoeveelheid inkt die bij het zetten van de tattoo is gebruikt. Een amateuristisch geplaatste tattoo bevat minder inkt dan een professioneel geplaatste tattoo. Om deze reden zijn amateuristisch geplaatste tattoos vaak al na 2 tot 5 behandelingen weg, terwijl dit voor professioneel geplaatste tattoo gemiddeld 5 tot 10 behandelingen kost.
  • De diepte van de tattoo.
  • De samenstelling van de inkt.
  • De leeftijd van de tattoo.
  • De kleur(en) van de tattoo. Zo zijn de kleuren paars, groen en blauw moeilijker te verwijderen dan de kleuren zwart en rood.
  • De plek van de tattoo. Op sommige plekken, zoals op de pols, duurt het langer om de inktlaag te verwijderen.
  • Het aantal lagen van de tattoo. Wanneer tattoos over elkaar zijn geplaatst, geeft dit een dikkere laag inkt in de huid. Hoe dikker de inktlaag, hoe vaker er behandeld moet worden om de gehele laag te verwijderen. De laser zal de tattoo namelijk laag voor laag verwijderen.

Wanneer zie ik resultaat?

Nadat je bent behandeld door onze laserspecialist, zal je tattoo in eerste instantie donkerder kleuren dan voorheen. Dit is echter tijdelijk en trekt binnen een paar dagen weer weg. Acht weken na jouw behandeling is het resultaat pas echt zichtbaar, omdat je lichaam dan de tijd heeft gehad om het pigment uit de tattoo af te voeren.

Zou je graag wat preciezer willen weten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om jouw tattoo te verwijderen? Plan dan een gratis intakegesprek in bij onze huidtherapeute. Tijdens een intakegesprek kan zij je meer vertellen over het verwijderen van jouw tattoo en bovendien een gerichtere schatting maken wat betreft het aantal behandelingen. Ook is het mogelijk om een intakegesprek te boeken in combinatie met een behandeling.

Voor verdere vragen kan je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Aantal laserbehandelingen

Boek jouw behandeling eenvoudig online! Of bel naar: 0854014311

Behandeling boeken
Man

Toch nog vragen? Neem contact op!

We zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:30.